onsdag 26 november 2008

Ung Företagsamhet & Jobbpolitik

Trots lågkonjunkturen och alla andra problem på finansmarknaden så är det fantastiska projektet Ung Företagsamhet bättre än någonsin enligt våra lärare. För mig är det inte dags förrän nästa år, men vi har väldigt många, riktigt duktiga, UF:are på ProCivitas. Som jag har förstått det så är även de andra skolorna som håller på med UF riktigt vassa i år. Vår MSU-ansvariga, Arnela Hadzisakovic, driver Week UF tillsammans med bland annat en CUF:are :)

Bilden nedan är loggan till min personliga favorit; Green Line UF.


Dem är min favorit framför allt just för att gänget som håller på med det är sjukt duktiga och gjorde en grymt proffsig affärsplan. Utöver det så är deras affärsidé riktigt smart med. Green Line UF är ett smart tjänsteföretag. Så de tjänar pengar, men har inga utgifter!! Riktigt bright!
Sen skadar det ju inte att alla i gruppen är MUF:are och att deras VD har samma efternamn som vår klockrena finansminister ;)
Det är inte så konstigt i och för sig...
Moderaterna är ju de som är mest för både ungdomar på arbetsmarknaden och företagsamhet i allmänhet! På andra sidan har vi Mona och hennes social(ist)demokratiska parti som inte vill sänka arbetsgivaravgiften för unga. Vilket är en fantastisk metod för att hjälpa fler ungdomar att få jobb. Väldigt oklart resonemang, som vanligt, från vänsterflanken.
Tur att det är Alliansen som styr och inte mascarans skyddshelgon, greenpeece-wannabe:erna eller stalinälskaren! Nu är det bara upp till oss att se till så att Sverige får en ansvarsfull och stark regering i många år till!

Inga kommentarer: