onsdag 31 december 2008

En tillbakablick på det gångna året, och en liten försmak på det nya!

Vänner!

Imorgon är det nyårsafton, den sista dagen på år 2008. Ett år som lett Moderata Ungdomsförbundet i Kronoberg till en oanat stark come-back.

Den 29 mars hade vi distriktsstämma, med 10-15 personer närvarande. Den 10 januari 2009 ska vi ha distriktsstämma igen, den här gången med nästan 50 anmälda.

Vi byggde upp en stark kärntrupp under de första månaderna, och den 1 september började vi kampanja med det lilla antalet medlemmar vi då hade.
Vår sista kampanj var den 13 november, då var vi på Katedralskolan i Växjö och värvade 22 nya medlemmar till MUF på några timmar. I och med denna kampanj hade vi tredubblat vårt medlemsantal under lite mer än två månader.

Den 15 april hade vi vår första medlemsträff, sedan dess har vi haft minst en medlemsträff i veckan (med uppehåll under sommaren). Under de första månaderna var det ungefär fem personer på medlemsträffarna. På den senaste jag var med på var det ungefär 15 personer och det är ett par nya ansikten nästan varje gång.

Den 11 oktober anordnade vi en utbildning, med stora MUF-namn som: Rola Brentlin, André Assarsson, Jenny Petersson, Erik Bengtzboe och Alexander Klaréus på talarlistan. På utbildningen var det, utöver kronobergarna, deltagare från Halland, Kalmar och Skåne.

När vi började kampanja hade vi inga MSU-föreningar. Nu har vi två, en som täcker samtliga tre kommunala gymnasieskolor (sammanlagt ungefär 3500 elever) och en som ansvarar för Växjös enda privata högstadeiskola, Kronoberg Skola.

Nästa år ska bli ännu bättre!

Nu vill jag bara önska Er ett Gott Nytt År! Jag hoppas vi ses den 10 januari på Konserthuset klockan 12.30.

Med Vänliga Hälsningar,


Oliver Rosengren

Inga kommentarer: