onsdag 19 november 2008

MUF-Kronoberg

Hej!

I slutet på mars tillsattes den nya styrelsen här i Kronoberg efter en periods uppehåll.
Mellan årsstämman och den 1 september hade vi intern uppbyggnad och drog ihop ett stabilt team som verkligen är den stora nyckeln till att vi från och med september kunde expandera externt.
Från att ha ungefär 40 registrerade medlemmar och av dem runt 10 aktiva (styrelsen plus en handfull till) så har vi nu runt 100 medlemmar och över 30 aktiva medlemmar.

Vi har startat en MSU-förening som har hand om verksamheten på de tre kommunala gymnasieskolorna; Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum och ytterligare tre skolföreningar håller nu på att skapas och ska ha haft sina årsstämmor innan jullovet.

Under denna perioden har vi även hållt i en utbildning på Kommunhuset för Kronoberg, Kalmar, Halland och Skåne där vi bland annat lyssnade på föredrag om den nya kampanjen (Heja Friheten!), utrikespolitik och ideologier.

Vi har även försökt närvara på så många externa event som vi har kunnat. Detta har inkluderat Storledningsforum, MSUs Rikskonferens '08, Utrikespolitiska konferensen (som organiserats av Kronobergs tidigare distriktsordförande, frihetshjälten Rola Brentlin) och MSUs Höstkonferens. Vår distriktsordförande Hanna Petersson och vår MSU-ansvariga Arnela Hadzisakovic reste även till Bryssel i början av oktober och besökte Europaparlamentet.
Imorgon bär det av till Förbundsstämman i Göteborg där den nya förbundsstyrelsen ska väljas och delar av vår politik ska förnyas.

Med Vänliga Hälsningar,


Distriksstyrelsen i Kronoberg

Inga kommentarer: