lördag 22 november 2008

Talare: Statsminister Fredrik Reinfeldt


Vår käre statsminister är nu på besök. Han talar om Moderata Ungdomsförbundets vikt i de kommande valen och skämtar lite om sin egen tid i MUF.

Han berättar att svenskarna aldrig har arbetat så mycket som vi gör nu och att väldigt många unga har kommit i arbete. Detta tror han framför allt beror på de sänkta arbetsgivaravgifterna, som ju är halverade vid anställning av personer under 26 år.

Fredrik Reinfeldt uppmanar oss även att motivera unga att rösta. I det senaste Europaparlamentsvalet var det bara 20 % av de unga röstberättigade som röstade.

Vi måste visa att vi är beredda att ta långsiktigt ansvar så att vi blir det mest relevanta partiet. Vi måste också ha kunskaper om bristerna. Flera partier, Sverigedemokraterna till exempel, använder samhällets brister i vissa sakfrågor. Här måste vi ha ett mer långsiktigt alternativ, så rösten läggs på oss istället för Sverigedemokraterna! Vi ska vara så bra så att vi visar att de inte behövs! Vi måste prata om problem och lösa dem!

Hanif Bali (MUF-Stockholm) frågar Statsministern om fildelning och IPRED, där företag ska jaga fildelare istället för staten. Fredrik anser att frågan är komplicerad eftersom värderingar står mot varandra; på ena sidan värderingarna att man ska få ersättning för det arbete man utför och på andra sidan argumenten om att det är en inskränkning av den personliga integriteten.

Moderaterna har störst förtroende bland samtliga partier när det gäller arbete, skattesänkningar och ekonomi.

Citat om Mona:
"När hon [Mona Sahlin] anser att hon pratar arbete så hör vi andra att hon pratar bidrag."

"Hennes [Mona Sahlin] metoder är dåliga, och så länge hon inte ändrar dem kommer hon aldrig vinna valet."

"Ni kommer inte få bättre svar från Mona än de som hon inte kan ge."

Statsminister Fredrik Reinfeldts tal avslutades med stående ovationer.
Nu ska vi fortsätta med förhandlingarna. Just nu diskuterar vi punktskatter, alltså om det är rätt att lägga extra skatter på vissa varor för att man anser att de är skadliga (exempelvis miljöfarliga ämnen och räkning).
// Oliver

"Moderaterna, i frihetens tjänst"


Till Karl Holst ;)
"Konsvervatism är ett av de mest misshandlade orden. Under min tid i MUF var konservatism samlingsnamnet för kommunister, gammelmullorna i Iran och några MUF:are."

Inga kommentarer: